Cu ce să cureți hota de grăsime. Trucul pentru filtre mereu curate

14 10. 2024, 11:51

Cu ce să cureți hota de grăsime. Trucul pentru filtre mereu curate.

Hota are două părți. Înainte de a o curăța scoate-o din priză. O urmă de lichid intrată în contact cu hota poate provoca curentarea. Pentru a șterge carcasa va trebui să o desprinzi și să aplici pe suprafață un amestec de apă călduță și detergent lichid.

Utilizează o lavetă moale, dar nu folosi bureți abrazivi, căci aceștia pot lăsa urme și nu absorb toată mizeria. Ba chiar pot împrăștia microbi pe toată suprafața carcasei. Filtrul este cealaltă parte a unei hote și la fel trebuie desprins pentru a fi curățat.

Cu ce să cureți hota de grăsime. Trucul pentru filtre mereu curate

Filtrul se va lăsa la înmuiat maxim 60 de minute într-un amestec din apă călduță și detergent degresant. Unele gospodine mai adăugă și zeamă de lămâie, căci aceasta are capacitatea de a elimina complet bacteriile și lasă și un miros plăcut.

Alte gospodine apelează și la soluții formate din apă caldă amestecată cu bicarbonat de sodiu. Acesta are efect foarte rapid și topește grăsimea în câteva secunde. Nu strică să completezi compoziția cu zeamă de lămâie, pentru un remediu mai sigur.

Și oțetul este un ingredient util în curățenie. La fel, combinat cu apă caldă creează chiar un efect de strălucire, pe lângă faptul că distruge bacteriile și grăsimea depusă pe hotă. Dacă vă deranjează mirosul de oțet puteți adăuga în soluție și zeamă de lămâie.

Uită de balsamul de rufe! Ingredientul banal pe care să îl pui în mașina de spălat pentru un miros proaspăt de curat

Uită de balsamul de rufe! Ingredientul banal pe care să îl pui în mașina de spălat pentru un miros proaspăt de curat.

Sarea este utilă nu doar în mâncăruri, ea scoate petele, menţine strălucirea culorilor, albeşte şi diminuează efectul de îngălbenire a rufelor în timp.

Este important de ştiut că sarea scoate până şi mirosul de mucegai.

Trebuie să ţii cont de faptul că nu poate fi folosită pentru hainele care trebuie curăţate doar la spălătorie, aşa cum este menţionat pe etichetă.

Folosită frecvent la spălatul rufelor, sarea păstrează vii culorile şi previne decolorarea. Citește mai multe aici.

foto: arhiva ciao.ro